Uddevalla stärker värdegrunden

Svenska Hälsopromotiongruppen har nu fått ännu ett uppdrag att förstärka och konkretisera värdegrundsarbetet. Det är hemtjänsten i Uddevalla kommun som utbildar all sin personal i salutogent medarbetarskap. För att detta ska bli en långsiktig utveckling kommer dessutom 16 stycken reflektionshandledare att utbildas.

De som ska bli reflektionshandledare kommer att få både teoretisk och praktisk kunskap om hur man med hjälp av reflektion och dialog kan stödja arbetsgruppen att göra det salutogena tänkandet till konkret handling.

I båda dessa utbildningar kopplar vi det salutogena synsättet till värdegrund- och värdighetsfrågorna. Syftet är att ge ökad förståelse för hur ett salutogent tänkande och arbetssätt kan bidra till välbefinnande och hälsa för både brukare och personal. Dagarna innehåller en blandning av föreläsning, dialog i grupper och övningar i rummet så att vi både uppnår förståelse och känslan för det salutogena.

I handledarutbildningen får deltagarna möjlighet att praktiskt tillämpa olika material och övningar för reflektion och dialog. Utbildare dessa dagar blir Peter Lindberg som har lång erfarenhet av handledning, grupp- och ledarutveckling med salutogena förtecken.

Om du vill veta mer om hur arbetar med värdegrundsfrågor så kan du läsa mer här ›› eller kontakta oss direkt om hur ett upplägg skulle kunna se ut i din verksamhet. Våra konsulter Peter Lindberg och Anders Hanson har många idéer om hur man leder och gör ”verkstad” av värderingar och värdegrundsfrågor.

Kontakta oss för frågor
Kontakta oss på tel 0322 – 63 70 00 eller info@halsopromotiongruppen.se ››

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: