Utbildning - Salutogent Ledarskap (1 dag)

För chefer & ledare som bryr sig ...
En dag om vägen mot
Tillit, Mening & Känsla av Sammanhang
För dig som är:
Ledare inom offentlig och privat sektor i olika näringar.

Träffa Anders Hanson för en inspirerande dag
Anders har med sin nya utgåva av Salutogent Ledarskap gjort en bra bok ännu bättre. Den tar nu också upp vår tids viktiga frågor om hur vi kan påverka arbetsplatser och organisationers klimat och kultur med en främjande strategi och ett stärkande ledarskap.

Dagen handlar om:
• Hur man som ledare kan bidra till att skapa hälsosamma, hållbara och attraktiva verksamheter.
• Hur man kan leda på ett framgångsrikt och samtidigt hållbart sätt för den egna hälsan

Dessa utmaningar och frågor kommer Anders Hanson att belysa och förklara när du kommer med på denna utbildningsdag. Du får tips på övningar och verktyg som hjälper dig att göra den salutogena idén konkret i det sammanhang du är chef eller ledare.

Bra föreläsare
Det blir alltid högt betyg för Anders Hanson som utbildare i det salutogena ledarskapet och medarbetarskapet. Återkopplingen från en kursdeltagare blev så här:

Hej,
Jag vill börja med att ge återkoppling till Anders att chefer och många av personalen har varit mycket nöjda med dagarna med honom och flera av personalen har uttryckt till chefer att de tyckte det var mycket intressant och givande, att det ”verkligen är väl satsade pengar när det kommer så här bra föreläsare”, som en personal hade sagt häromdagen.
Jana Persson-Edgren
Projektledare i Uddevalla kommun

En användbar dag
Så här sa Malin en tidigare kursdeltagare:
Kursen har gett mig nycklar i hur vi ska organisera vår organisation och hur jag kan utveckla mitt ledarskap för att än bättre skapa förutsättningar för en hälsofrämjande arbetsplats där arbetsglädje och delaktighet alltid har en självklar plats på agendan. Likaväl som vi är upptagna av omsorgstagarens känsla av sammanhang behöver vi som chef och ledare skapa förutsättningar för att verksamheten och arbetsuppgifterna är begripliga, hantera och framförallt meningsfulla för våra medarbetare.
Malin Duckert
Örebro

Nya Salutogent Ledarskap ingår
Den nya utgåvan av Salutogent Ledarskap som släpptes i augusti 2018 ingår i utbildningen.

”Bästa boken"
Denna utbildningsdag tar sin utgångspunkt i boken Salutogent Ledarskap - för hälsosam framgång. Det har kommit många uppskattande omdömen om boken de 8 år den funnits. Lars Ekberg ledarutvecklare från Falköping tyckte så här om den:
”Detta är nog den bästa ledarskapsbok jag läst. Och det har blivit några stycken genom åren.
Boken ger en väldigt konkret beskrivning av hur man kan göra ledarskap och medarbetarskap mera meningsfullt, begripligt och hanterbart”.

Lite mer
Dessa utmaningar och frågor kommer Anders Hanson att belysa och förklara när du kommer med på denna utbildningsdag. Du får tips på övningar och verktyg som hjälper dig göra den salutogena idén konkret i det sammanhang du är chef och eller ledare.

När ledarskap tar utgångspunkt i det mänskliga ökar möjligheten att hitta rätt förutsättningar för att vi ska lyckas med det vi gör. Vad gör liv och arbete meningsfullt, begripligt och hanterbart? Med känslan av sammanhang (kasam) som tanke- och handlingsmodell visar Anders Hanson på ett sätt att ge ledarskap en främjande inriktning. Ett ledarskap som i sitt förhållningssätt stärker medarbetarskapet och tar tillvara förmågor och möjligheter som leder till en hälsosam framgång.

Salutogenes innebär att söka hälsans ursprung: Söka förutsättningar för människors framgång i många olika sammanhang som i arbetet, skolan, föreningen eller i familjen.


Internutbildning – Pris & bokning
Denna utbildning kan genomföras internt på plats hos dig eller på annan plats som du bestämmer. Vi anpassar efter just era förutsättningar. Kontakta oss så berättar vi mer.

Pris
Hör av dig till oss för ett kostnadsförslag.

Förfrågan och bokning
Kontakta oss på info@halsopromotiongruppen.se ›› eller telefon 0322 – 63 70 00.


Öppen webbutbildning - Pris & anmälan
Utbildningen genomförs som en webbutbildning under en dag mellan kl 9 - 15.

Programmet som används för att sända webutbildningen är programmet Zoom.

Datum för kommande utbildningstillfällen
11 nov, kl 9-15

Fler datum kommer läggas ut efter hand

UTBILDNING, PAKETERBJUDANDE
Innehåller
- Webbutbildningen kl 9 - 15 inkl lunchpaus.
- Boken Salutogent ledarskap ingår.
- Samtalskortleken KasamDIALOGEN - Salutogena samtal
.

Pris
Priset för detta erbjudande är 3.750 kr (ex moms).

Anmälan
Klicka på länken nedan för att komma till anmälningssidan.
Anmäl dig här ››

Frågor
Kontakta oss på info@halsopromotiongruppen.se ›› eller telefon 0322 – 63 70 00.


Kursledare
Anders Hanson, Svenska Hälsopromotiongruppen är utbildare inom hälsopromotion och sedan 20 år engagerad i ledarutvecklingsuppdrag. Anders är författare till Hälsopromotion i arbetslivet (2004). Sedan dess har han skrivit Salutogent Ledarskap – för hälsosam framgång (2010) som ingår i utbildningen.


Referenser
Denna utbildning har redan inspirerat många!
Sedan boken Salutogent ledarskap av Anders Hanson utkom i januari 2010 har, har flöer än 1500 chefer och ledare deltagit i och uppskattat denna utbildningsdag.

Deltagare har bland annat kommit från:
Företag/organisationer: Räddningstjänsten Göteborg, Peab, Radio och TV-hälsan, Astra Tech, Stockholms stad, Previa, Södertälje Friskola och St Jude Medical. Kommunala förvaltningar: Alingsås, Bollebygd, Ekerö, Falköping, Gävle, Haninge, Helsingborg, Härnösand, Jönköping, Köping, Lerum, Linköping, Ljungby, Luleå, Lund, Malmö, Mjölby, Motala, Mönsterås, Nacka, Norrköping, Nässjö, Sandviken, Strängnäs, Trollhättan, Tumba, Uppsala, Vallentuna, Varberg, Värnamo, Västervik och Västerås.

Värdet av denna dag beskrivs av några deltagare:
Så här tyckte några av deltagarna:
ANN WENNERBLOM, ENHETSCHEF SERVICEKONTORET, SANDVIKENS KOMMUN -
Tack, det här behövde jag. En reflekterande dag som gav mig fler tankeställare. Jag känner att vi arbetar mot samma vision och mål med ledarskapet i kommunen. Vi ledare är nyfikna på varandra och delar gärna med oss.
TOMMY FLORÉUS. ADMINISTRATIV CHEF KOMMUNARKIVET, SANDVIKENS KOMMUN -
Intressant och viktigt område som inspirerar till såväl personlig utveckling som utveckling av andra. Att söka friskfaktorer sätter fokus på resurser och potential till utveckling.
ELISABETH HEDLUND, ENHETSCHEF IT-KONTORET, SANDVIKENS KOMMUN -
Det här kan jag ha nytta av i mitt ledarskap. Jag är tacksam över att få påfyllnad i ledarskapet och träffa kollegor från andra verksamheter. Viktigt och nyttigt med erfarenhetsutbyte.

CHRISTINA JOSEFSSON, KOMMUNDIREKTÖR, FALKÖPING
I Falköping utbildas cheferna i hälsofrämjande ledarskap för att se människan som en helhet. Detta främjar en god hälsa och friska medarbetare är en viktig resurs för verksamheten. Dagen med Anders Hanson och det salutogena ledarskapet, inspirerade och motiverade i det fortsatta arbetet med det hälsofrämjande ledarskapet. Framförallt förstärktes kopplingen till KASAM och dess betydelse för hälsan på arbetsplatsen.

ANDERS SJÖBLOM, VERKSAMHETSCHEF, HÄSSELBY
Dessa utbildningar har gett mig utvecklande och reflekterande kunskaper i ledarskapet. Anders Hanson har en bred kunskap och är otroligt skicklig på att hitta deltagarnas specifika problemställningar. Det har inte varit svårt att implementera salutogent synsätt hos personalen.

ANNA-LENA BLOMBERG, UTVECKLINGSSAMORDNARE, MÖNSTERÅS
I Mönsterås blev denna dag första steget på en utvecklingsväg som sedan även medarbetarna klev på. – Vi ville starta en dialog om hur våra verksamheter kan tillämpa det salutogena förhållningssättet. Efter utbildningsdagen med Anders Hanson kom det positiva synpunkter från deltagarna: ”Omväxlande, rolig – annorlunda utbildning av bra föreläsare” ”Mycket givande, fått ändrat synsätt” ”Många aha-upplevelser under dagen”

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: