Salutogen Kultur på Arbetsplatsen (1 dag)

Dags att göra skillnad! - Gå från sjukt till friskt!
Salutogen kultur på arbetsplatsen
För dig som är: Chef och Ledare.

Som chef och ledare har du uppdraget att påverka ditt sammanhang så att det blir så bra det kan för både människorna och verksamhetsresultatet. Om du redan känner till vad det salutogena synsättet innebär och kan tillföra så inser du att salutogen kultur är ett väldigt viktigt och spännande område att förkovra sig inom. Denna dag får du svar på hur du kan utveckla en salutogen/främjande kultur. En kultur som gör skillnad för både orken, arbetsglädjen och verksamhetsnyttan.

Det är i kulturen som värdegrunden blir synlig och påverkande. Det är framför allt kulturen som avgör om du ska lyckas utveckla din arbetsplats och din verksamhet i salutogen riktning.

Dagen handlar om:
Denna utbildning bygger på boken, Salutogen Kultur – från värdegrund till verksamhetsnytta.

• Hur fungerar den salutogena arbetsplatsen?
• Värderingar och kultur i ledarskapet
• Ansvar eller lydnad som drivkraft?
• Berättelser från arbetsplatser som lyckats.
• Framgångsfaktorer i förbättring och förändringsarbete.
• Arbetsmiljö med ”noll fel” räcker inte.
• Kartläggning och utvärdering av det friska på arbetsplatsen.
• Aktiviteter och övningar som påverkar öppenhet, omtanke och ansvarstagande.

Vi tillämpar en pedagogik med dialog och delaktighet för att du ska få svar på dina frågor och dela med dig av dina erfarenheter.
Värdet av denna dag beskrivs av några deltagare:

LOTTA KARLSSON, ENHETSCHEF BRUKSGATANS ÄLDREBOENDE, JÖNKÖPINGS KOMMUN
Jag upplevde dagen på Stora Hotellet som mycket givande. I mitt arbete försöker jag alltid att jobba utifrån ett salutogent tänk och utbildningen bekräftade mina tankar. På samma sätt som våra hyresgäster ska ha kasam är det viktigt att även personalen har det.
Jag jobbar med att försöka göra olika saker så begripliga som möjligt, allt ifrån schema, rutiner och processer. Att personalen har en delaktighet i processer.
Vi har använt oss av de reflekterande korten i olika sammanhang för att börja samtal med rätt perspektiv. Som ledare väljer jag att se det som fungerar, som är bra och utgå från det. Jag vill stärka mina medarbetare till förändring!

Anders Hanson, Möt Anders Hanson i en utbildning där du får kunskap och verktyg för att påverka kulturen på arbetsplatsen. Anders delar med sig av sin långa erfarenhet från både teori och tillämpning av det hälsofrämjande och salutogena området. Boken om salutogen kultur är hans senaste i raden av inspirerande och användbara böcker. Du kommer garanterat att bli nöjd

Svenska Hälsopromotiongruppen är specialister på hur man skapar sammanhang där människor kan må bra och lyckas med det som är viktigt. Det vill vi dela med oss av.
Orsaker till psykisk ohälsa och sjukskrivning kan andra mycket bättre än vi.


Genomförs internt hos dig
Denna utbildning genomförs internt på plats hos dig eller på annan plats som du bestämmer. Vi anpassar efter just era förutsättningar. Kontakta oss så berättar vi mer.

Pris
Hör av dig till oss för ett kostnadsförslag.

Förfrågan och bokning
Kontakta oss på info@halsopromotiongruppen.se ›› eller telefon 0322 – 63 70 00.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: