Salutogent Samtal i Sjöboden

Vår Youtubekanal -
Salutogent Samtal i Sjöboden
I vår youtubekanal (Salutogen Kultur med Hälsopromotiongruppen) har vi en programserie som heter ”Salutogent Samtal i Sjöboden”. I denna serie har vi avslappnade samtal kring intressanta salutogena frågor i Anders Hansons sjöbod i Alingsås.

Premiäravsnittet visades 10 okt, 2017 och vi ger ut nya avsnitt med jämna mellanrum under året.

Nedan kan du se alla avsnitt som vi gett ut med det senaste högst upp.

VARFÖR BEHÖVS SALUTOGENT LEDARSKAP?, Avsnitt 2018-8
Den nya utgåvan av boken Salutogent Ledarskap släptes i augusti och har redan lästs av över 500 chefer. Här berätter Anders lite mer om boken och varför det Salutogena Ledarskapet behövs.

SALUTOGENT LEDARSKAP 2.0, Avsnitt 2018-7
Boken Salutogent Ledarskap släpptes 2010 och har lästs av ca 15.000 chefer och ledare! I augusti släpper Anders en ny uppdaterad version med flera nya kapitel.

Den förra versionen har varit mycket uppskattad och hjälpt många ledare att stärka sitt ledarskap men nu är den nya utgåvan uppdaterad utifrån hur samhället ser ut idag.

Titeln blir:
SALUTOGENT LEDARSKAP - För hälsosam framgång
Med Tillit, Mening & Känsla av Sammanhang

Lyssna på Anders när han kort berättar om boken i det senaste avsnittet av "Salutogent Samtal i Sjöboden”

SALUTOGENT MEDARBETARSAMTAL, Avsnitt 2018-6
Hur kan man lägga upp ett medarbetarsamtal som är meningsfullt för både chef och medarbetare? Ska chefen vara mer intresserad än intressant?

Peter Lindberg och Johanna Halldén pratar om hur vi tänkar oss att ett Salutogent medarbetarsamtal kan läggas upp både med och utan vårt eget material, kasamDIALOGEN.
De blandar idéer och praktiska tips i detta avsnitt.

TILLITSSKAPANDE SAMTAL, Avsnitt 2018-5:
När vi vill få till ett Salutogent Medarbetarskap så behöver vi använda oss av samtal i vardagen som skapar tillit i organisationen.

Peter Lindberg och Johanna Halldén pratar kring praktiska tips och arbetsmaterial i detta avsnitt. Det och lite till reflekterar Peter Lindberg och Johanna Halldén kring i detta avsnitt i Sjöboden.

TILLIT I KULTUREN, Avsnitt 2018-4
Vad är tillit och hur skapas den i en organisation? Det och lite till reflekterar Anders Hanson och Johanna Halldén kring i detta avsnitt i Sjöboden.

HÄLSOFRÄMJANDE KULTUR, Avsnitt 2018-3
Med tillit till medarbetarnas kompetens skapas en hälsofrämjande kultur. Anders Hanson och Johanna Halldén har ett samtal i sjöboden kring detta.

FINNS DET EN LÖSNING, Avsnitt 2018-2
Finns det någon lösning? Anders Hanson och Johanna Halldén Anders Hanson och Johanna Halldén pratar kring - Hur ska vi lösa problemen med hälsan och sjuktalen som finns i arbetslivet idag.

VAD ÄR PROBLEMET? Avsnitt 2018-1
Ska vi lösa problem eller sikta mot det vi vill? Anders Hanson och Johanna Halldén för ett samtal kring hur vi ska ta oss an ohälsan i arbetslivet.

JOBBA MED MOBBING & KRÄNKNING ELLER MED DET VI VILL? Avsnitt 2017-2
Jobba med mobbing & kränkning eller med det vi vill? Anders Hanson och Johanna Halldén för ett samtal kring hur man utifrån ett salutogent förhållningssätt kan tänka kring arbetet mobbing & kränkning.

VARFÖR HAMNADE DU HÄR? Premiäravsnittet 2017-1
Varför hamnade du här? Anders Hanson och Johanna Halldén för ett samtal kring varför Anders från början började intressera sig kring det salutogena förhållningssättet.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: