Från värdegrund till verksamhetsnytta

Salutogen kultur –
Från värdegrund till verksamhetsnytta
Det blir som det blir om man inte bestämmer hur man vill att det ska vara. I arbetsplatsens kultur finns både sådant som frigör och stärker och sådant som begränsar och tröttar. Det salutogena tänkandet påminner om att söka och ta vara på det som stärker och engagerar.

Må bra och lyckas
I en salutogen kultur blir det mer möjligt att både må bra och att lyckas med det som är viktigt. Varje sammanhang har kultur. Den upplever man och den påverkas man av. Genom att börja intressera sig för hur den är och varför den är som den är så kan man säkra det som redan är bra. Om man beskriver hur man vill att kulturen ska vara när den är som bäst så blir det också lättare att hitta saker som utvecklar den i den riktningen.

Receptet
Receptet för bra kultur är komplext. Det är många ingredienser också, både synliga och osynliga. Dessutom ändrar sig receptet under tiden man skapar kulturen. Hur ska man då veta vad som behövs för att arbetsplatsens kultur ska bli som vi vill? Börja med att tänka salutogent. Redan då påverkas sättet att tänka och vara i en främjande riktning. En salutogen kultur skapas nämligen lättast på ett salutogent sätt. Vadå för ett sätt? Jo ett sätt där man sätter ljuset på det som bidrar till meningsfullhet och välbefinnande. Det är vad salutogent ledarskap och medarbetarskap går ut på.

Kallt eller varmt
Klimat till exempel är en viktig del av kulturen. Om det blir kallt eller varmt beror på hur människorna där tänker om varandra och om sitt sammanhang. Ju fler som är intresserade, förväntansfulla och uppskattande desto större chans att klimatet och hela kulturen gynnas positivt.

Kulturskapande
Värderingar och värdegrund är kulturskapande. En grupp människor kan enas om angelägna värden och låta vardagens värderingar på verkas av dem. Då påverkas upplevelsen av vad det är för ett sammanhang man som individ tillhör. Resultatet blir sammanhållning, ambition och identifikation. -Det här är ett ställe där vi vill något bra. Det känns meningsfullt att tillhöra ett sådant sammanhang, det stärker bilden av mig själv som en person som vill det som är bra.

När människor på en arbetsplats intresserar sig för och medveten tar vara på och stärker det som leder i en meningsfull riktning, så blir hela stället mer hälsosamt och mer produktivt. Det frigörs betydligt mer energi än då man behöver ta sig an problem som orsakar otrivsel och motstånd.

av Anders Hanson, 25 nov 2014

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: