Trumpet ledarskap

Ledare man vill följa!?
Trumpet ledarskap
Varför finns ledare?
Jo människor vill bidra till att det som är viktigt lyckas. Gemensam framgång stärker gruppen. Man vill även uppleva egen framgång. Att vara någon som behövs eller blir sedd och gärna får uppskattning är en avgörande förutsättning för att må bra och känna sig ok som människa.

Ledaren blir då någon som kan uppmärksamma de värden som har betydelse. Jag vill påstå att värderingar är hela grejen i ledarskapet. När ledaren är klar över och kan uttrycka sina egna värderingar så blir hon/han trovärdig. När ledaren kan förmedla och föra samtal kring de värden som gruppen ska sträva mot så skapas tillit. Om människorna i sammanhanget gillar dessa värden så är man med, då vill man låta sig ledas. Då vill man vara med och bidra. Då kan det som är gemensamt intressant få större plats än personliga intressen.
Men, så länge det finns oklarhet, vad vill han egentligen, då är man inte med.

Ledarskap har två fokus
Det är två saker som har betydelse. Det vi ska uppnå, våra mål och hur vi ska ha det för att både trivas och nå framgång. Man brukar säga att ledarskapets två fokus är uppgift och relation. Deltagaren eller medarbetaren behöver känna att båda dessa är begripliga, meningsfulla och hanterbara. Då både vill och kan man ta ansvar för sin del. Då blir det också möjligt att både må bra och att känna att man lyckas. Andra effekter som följer av ledarskap som lyckas med bägge kan vara, engagemang, öppenhet, vikänsla, stolthet, framtidstro och så vidare.

Ledarskap i komplexa miljöer
Ju svårare utmaning och ju mer komplext sammanhang, desto viktigare blir ledarskapet. Det är här som min reflektion knyter an till aktuellt politiskt ledarskap. Vad händer när ledaren är osäker, otydlig och självupptagen? Ja det blir inget bra ledarskap som samlar och motiverar människor att bidra till det gemensamma bästa. Istället uppstår osäkerhet, avståndstagande och i värsta fall rädsla. Effekten är förödande både när det handlar om en hel nation eller en enskild arbetsplats. Vem vill man följa? Ja, förmodligen inte den som lägger sin mesta tid på att ”kriga” mot de som tycker olika. Människor genomskådar den sortens debatt som går ut på att stärka sin egen framtoning och trovärdighet genom att beskriva hur dålig eller hur fel motståndaren är.

I botten av dessa funderingar om vad ledarskap innebär så kommer jag ofta tillbaka till de två begreppen rädsla och kärlek.

”Enkel” slutsats
För att bli ledare måste man uppskatta människor. Den som är rädd att misslyckas eller att förlora sin status kommer inte att bli mottagen som ledare. Vi får se hur det utvecklar sig framöver.

I vintersolen sken 17 jan 2017
av Anders Hanson

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: