Tillitsbaserad styrning

Det ska bli ett helt nytt sätt!
Tillitsbaserad styrning
Hela Sveriges offentliga sektor behöver ett nytt sätt att styra och leda! Ett sätt som ger bättre kvalitet, lägre kostnader och friskare arbetsplatser.

Regeringens tillsatte därför en tillitskommission som ska utforska och utveckla denna nya modell för styrning. I regeringen är det civilminister Ardalan Shekarabi som ansvarar för denna satsning

Profession och brukare i fokus
Tillit betyder att statsmakten ska lita till den kompetens som finns ute i verksamheterna. Det är i mötet mellan medarbetare och medborgaren som det avgörs om tjänsten har god kvalitet. För att göra arbetssituationen bättre ska därför nya former för kontroll och uppföljning tas fram.

En kulturfråga
Civilministern sa i en intervju att, -detta är inte lätt, Det handlar om en ny kultur och ett nytt synsätt. Han har uppenbarligen en sund respekt för hur lätt eller snarare svår en sådan här förändring är. Den insikten har vi i Hälsopromotiongruppen också påmints om när vi träffat chefer och medarbetare i både statliga och kommunala förvaltningar. Det går att beskriva vad en salutogen kultur kan vara och hur den kan förskjuta balansen från lydnad till mer ansvar och arbetsglädje i medarbetarens vardag. Det går att förändra, men det tar tid, vi brukar säga att varje arbetsplats eller förvaltning har sin resa att göra. Den kan bara genomföras av dem som arbetar där.

Ett nytt synsätt
Det behövs ett nytt sätt att tänka om människan och om de problem som ska lösas. Kanske ser vi nu en möjlighet att intresset för ett salutogent synsätt ökar. Kanske kan vi få en klokare balans mellan ett patogent angreppssätt och ett salutogent. Att ge plats för det salutogena är att bädda för respekt, uppskattning och tillit mellan människor. Det är på den personliga nivån tilliten behöver stärkas först. Då kanske tilliten till staten och myndigheterna också blir bättre.

Ledarskap och medarbetarskap
Tilliten kan inte lagstiftas fram, den uppstår i möten och sammanhang där människor känner sig sedda, behövda och uppskattade. Vägledning till det tillitsskapande ledarskapet finns i det salutogena perspektivet och att stärka känslan av sammanhang. Om myndigheterna gör sin läxa och hittar ett mer hälsosamt sätt att styra, då vet vi att ledarskap och medarbetarskap redan har tagit till sig en främjande idé. Man har på många håll utvecklat sitt sätt att leda i de mjuka frågorna

Vad gör du som chef av detta?
Följ gärna processen på regeringskansliets hemsida www.regeringen.se/pressmeddelanden >>

Eller ta reda på vad tillitsdelegationen har för sig: www.tillitsdelegationen.se >>

Om du vill träffa andra chefer som tror på det salutogena ledarskapets möjligheter så kom med på nätverksträff 30-31 Maj (Läs mer >>). Det är en lagom stor grupp men det finns några platser kvar.

Av Anders Hanson, 22 mars 2017

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: