Salutogent verktyg som stärker - KasamDIALOGEN®

”Det är nästan för lätt för att vara sant”
Vadå?
Jo, att göra arbetsplatsen till en plats där man känner trivsel och gärna vill vara.
Hur gör man det? Kan man också förbättra sådant som öppenhet, sammanhållning och viljan att lyckas med uppgiften.

Många tycker idag att det är jobbigt på jobbet. Det beror på höga krav och förväntningar. Det är också en effekt av effektivisering, begränsade resurser eller konkurrens. Om jobbet är jobbigt på grund av dessa skäl och dessutom tynger arbetsplatsens klimat så blir det mindre kul att gå dit.

Nästan för lätt för att vara sant!
Hälsopromotiongruppen har träffat många chefer och medarbetare som redan förändrat eller håller på att förändra sitt jobb-sammanhang i en främjande inriktning. Det salutogena tänket hjälper dem att beskriva vad man vill och vad som är viktigt. Om man vill kamratskap, respekt och välbefinnande så kommer samtalet att handla om vad som är viktigt för att det ska bli mer av dessa. Bara genom att formulera en främjande positiv fråga så väcks människors intresse och kreativitet att hitta det som är viktigt för att det vi vill ska bli mer av. Sådant som belastar och skapar friktion tonas då ned och blir inte lika påverkande. Det blir istället en dialog som innehåller ett konstruktivt utforskande av vad som är viktigt för att vi ska må bra och lyckas i jobbet.
Det är detta som nästan är för lätt för att vara sant. Eller säg i stället, det är både enkelt och fungerar väldigt bra.

Ohälsosamt och belastande i arbetslivet
Varje vecka kommer det till oss flera nyhetsbrev som beskriver det som är ohälsosamt och belastande i arbetslivet. Där ligger tydligen fokus och intresse för det mesta….än så länge.

Mer av det vi vill ska hända
Vi i Hälsopromotiongruppen upplever dock att allt fler hittat och börjat tillämpa ett främjande salutogent tänkande och sätt att arbeta. Vi tror att det är den salutogena idén som skapar medvetenhet och inspirerar. Den tydliggör att det finns två synsätt, - problem och möjligheter. Självklart måste vi både ta tag i problem och förebygga dessa. Men om det är människor och mänskliga villkor inblandade så måste vi framför allt hitta och betona det som bidrar till att det blir mer av det vi vill ska bli.

Med ett sådant synsätt i grunden och anpassade arbetsmodeller och verktyg så kan man stärka och utveckla mänskliga sammanhang på ett enkelt och effektivt sätt.

Tydligt salutogena verktyg
Våra verktyg är inte märkvärdiga, med de är tydligt salutogena och använder kasam på ett begripligt och meningsfullt sätt. En så enkel sak som vår samtalskortlek, KasamDIALOGEN® - Salutogena samtal engagerar och öppnar upp förvånansvärt snabbt.
Den web-baserade versionen, KasamDIALOGEN® - Salutogent medarbetarskap ger möjlighet till lite mer process när individen och arbetsgruppen ska utforska och stärka sina förutsättningar att må bra och lyckas på jobbet och i livet i stort.

Kom ihåg att du behöver både engagemang, kunskap och verktyg om du vill påverka ditt sammanhang i främjande riktning.

av Staffan Wåhleman
Kontakta oss gärna så berättar vi mer på tel 0322 - 63 70 00 eller info@halsopromotiongruppen.se ››

Du kan läsa mer om våra salutogena samtalsverktyg genom att klicka på länkarna nedan:
- Samtalskortleken, KasamDIALOGEN® - Salutogena samtal. Klicka här››

- Verktyget för det salutogena medarbetarsamtalet, KasamDIALOGEN® - Salutogent medarbetarskap. Klicka här››

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: