Salutogen Kultur 2015

Ryktet går...
Salutogen Kultur 2015
Ledarskap behöver verktyg för kulturen på arbetsplatsen. Därför tar vi nu ett nästa steg för att bidra till hälsosamma arbetsplatser och friska företag.

Ledarskap är grejen
Vårt fokus är Salutogent ledarskap som fortsätter att vara det som bär de värderingar som gör sammanhanget meningsfullt och värdeskapande. Efter ett intensivt 2014 gläder vi oss åt att allt fler ser den spännande möjlighet som ett salutogent tänkande för med sig. I mer än tio år har vi sett dessa återkommande trender i organisationer som innebär att det som börjar med viss nyfikenhet från någon kan växa till att en hel organisation bestämmer sig för att utveckla salutogent ledarskap och medarbetarskap. I allt fler sammanhang blir det salutogena också ett synsätt som kan inspirera till förbättring i verksamhetskvalitet och kundmöte.

Fler hänger på
Den salutogena idé-spridning som redan nu pågår och påverkar i vissa organisationer och verksamheter kommer att sprida sig ännu mer framöver tror vi. Särskilt under hösten har vi mött ovanligt många chefer som tror på idén. Det kommer säkerligen att bli både fler och roligare berättelser om vad ledare kan uträtta genom ett salutogent förhållningssätt.

En ny salutogen bok
För att ytterligare inspirera och stärka den salutogena utvecklingen och förbättringen så vill vi under 2015 dela med oss av ännu ett kunskapsområde. Det handlar om organisationens, arbetsplatsens eller sammanhangets kultur.

Vi sätter rubriken Salutogen kultur för att visa att det är den mänskliga värderingen som är vägledande när vi vill förstå och förbättra kultur. Undertiteln, från värdegrund till verksamhetsnytta vill utmana dig och andra ledare att utforska de mjuka frågorna och hitta den kraft som kan göra att värdeord och visioner faktiskt genomsyrar vardagen och bidrar effektivt till verksamhetens resultat och människors välbefinnande. Vi tror att du kan hitta en bättre balans mellan det som är struktur och kultur i ditt sammanhang. I februari räknar vi med att en bok med detta innehåll ligger färdig. Den ska fungera som en karta och en färdbeskrivning för den som vill skapa god kultur. Vi hoppas den ska ge dig fler verktyg för ditt salutogena ledarskap och medarbetarskap.

Kultur i möten och berättelser
Om ditt sammanhang redan har en stark och ändamålsenlig kultur kan det också vara intressant att förstå varför och hitta vägar att underhålla den.

Under 2015 hoppas vi på många goda möten där samtalen och berättelsen kommer att handla om hur vi skapar god kultur. En kultur som ger näring och får både människor och verksamheter att växa och må bra.

Det är en spännande framtid – det mesta är ogjort.

Vi ses 2015
Staffan Wåhleman den 18 dec 2014

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: