Öppna dörren!

Öppna dörren
För stärkande kunskapsutveckling
I slutet på förra veckan var det världspremiär för ”Det Salutogena Chefsnätverket” i Stockholm. I vår ses vi igen men då i Alingsås och då har Du möjlighet att vara med och öppna dörren. Ett 20 tal chefer är med från start och fler kan vara med.

Chefsnätverk på riktigt
Det finns många saker vi som chefer ska lyckas med. Få ned sjukfrånvaron, öka arbetsglädjen, bli attraktivare som arbetsgivare eller ge verksamheten en främjande inriktning på riktigt. Dessa är olika utgångspunkter när chefer och ledare träffas för att utveckla salutogena strategier och arbetssätt får vår tids utmaningar.

Man grejar inte detta på egen hand, det blir så väldigt mycket bättre med stöd, inspiration och erfarenheter från andra som tänker i samma banor. Den 26-27 November gick startskottet för det första salutogena chefsnätverket. Det ställdes många nyfikna frågor och delades mycket engagemang och goda idéer. Ett 20-tal chefer är med från start och ser värdet i detta utbyte.

Hälsofrämjande på riktigt
Det salutogena synsättet har funnits med i 30 år men är fortfarande nytt för många. I detta nätverk finns de chefer som ser den stora möjligheten i det salutogena och där flera redan kommit långt med att göra verkstad av detta perspektiv. Det handlar om olika delar som, salutogent ledarskap, salutogent medarbetarskap, salutogen verksamhet och salutogen kultur.

Framgång på riktigt
Den inledande utmaningen kan vara att bromsa en stigande sjukfrånvaro. För att lyckas med det behöver frågan samtidigt ställas på ett salutogent sätt, - Hur skapar vi arbetsplatser där människor vill vara, kan må bra och arbetar engagerat för att lyckas med det som är viktigt.
Utmaningen kan vara att stärka engagemang och delaktighet på arbetsplatsen. Då blir effekten ganska svag om man bara frågar efter varför människor inte vill. Det leder mer i rätt riktning om intresserade frågor vill veta, - varför behövs vi? -vilka är vi? -hur ska vi ha det? Och, vad är viktigt för att var och en ska tycka att det känns kul att gå till jobbet?

Fler kan vara med
Detta nätverk kommer att mötas två gånger per år. Nu har vi öppnat upp, välkommen med framöver om du vill. Det finns plats för några till. Läs mer om nätverket genom att Klicka här››.

av Anders Hanson den 3 dec 2015

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: