Lydnad eller Ansvar?

Lydnad eller Ansvar?
Det var en gång ordning och reda. Folk gjorde som de blev tillsagda och ordningsregler gjorde både arbetsplatsen och skolan till produktiva och socialt välfungerande platser.

Men det var då det
Men det var då, på den gamla goda tiden när föräldrarna, läraren, prästen och chefen visste bäst och kunde förklara hur världen fungerar och vad livet går ut på. Men den gamla goda tiden tog slut någon gång mellan 50- och 80-talet och idag är det väldigt annorlunda. Nu har de flesta människor egna idéer, egna ambitioner och tillgång till all världens kunskap i sin mobil. Oj, vad komplex och full av möjligheter världen blev. Fler började fundera över sin egen vision och hittade där en annan motivation än att lyda. I den gamla världen kunde drivkraften bestå av rädsla att göra fel och då gjorde man bara det som var säkert eller i linje med de instruktioner man fått. Nu har vi ett samhälle där vi fått en ”frihet” att välja, att pröva olika vägar och olika sätt. Nu har kreativitet blivit en tillgång både i skolan, arbetslivet och i snickrandet på den egna livsresan. Vad ska man bli? Vad ska vi göra? Vad är bäst för mig i detta stora utbud?

Större möjlighet att välja och påverka
För den som har ett gynnsamt sammanhang så har det blivit mycket större möjligheter att välja och att påverka. Så länge tillvaron är begripligt, meningsfull och hanterbar så blir också livet fantastiskt att leva. Då vill man vara med. Då vill man bidra till det som är viktigt även för andra. Då vill man helt enkelt, ta ansvar. Den som vill ta ansvar kan bidra till andras välbefinnande och framgång. Samtidigt ger det en tillfredställelse som drabbar den som tar ansvaret.

Två huvudspår
Det finns två huvudspår i ledarskapet. Det ena vill få underställda att lyda och återkopplar när de gör fel, för då blir det ordning och reda. Det andra som vi i Hälsopromotiongruppen brinner för innebär att man förväntar sig att människor vill och kan ta ansvar, små som stora. Och det fungerar när vi tillsammans gör sammanhanget begripligt, meningsfullt och hanterbart.

Hjälp oss sprida det salutogena ledarskapet, det kan inte vänta!

Anders Hanson 25 aug 2014

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: