Ledarskapsdag i Malmö 4 mars

Plantera ett salutogent tänk
Positiv energi och framgångsupplevelser hjälper ledare att lyckas. Så är det med det salutogena ledarskapet, det verkligen hälsofrämjande ledarskapet.

Det salutogena ledarskapet har både en filosofi och ett arbetssätt som utvecklar mänskliga resurser. Idag har flera hundra arbetsplatser valt ett salutogent fokus och upptäckt hur detta kan tillföra både arbetsglädje och nytta i verksamheten.

Framgång handlar förstås både om ledarskap och medarbetarskap. Som ledare har du dock initiativet. Salutogent ledarskap innebär att plantera ett tänkande och ett förhållningssätt som kan stärka dig själv, dina medarbetare och er verksamhet.

Börja hos dig själv och gör uppskattning till en del av din personliga vardagsfilosofi. Påminn och stärk det som gör att du kan orka och trivas i ditt uppdrag. Därefter kan du plantera detta tänkande hos dina medarbetare och få en främjande inverkan på arbetsgruppen.

Detta innebär inte att du ska anstränga dig mer. Det handlar om att utforska och ta vara på de främjande faktorer som redan finns i ert sammanhang. Genom att plantera detta tänk och sedan odla det så kommer ert sammanhang att blomstra mer och mer. När det salutogena medarbetarskapet börjar växa så kommer hela arbetsplatsen att bli friskare och rikare. Med boken ’’Salutogent Ledarskap – för hälsosam framgång’’ får du kunskap till att börja pröva hur detta tänk passar dig.

Kom med på utbildningsdag Salutogent Ledarskap med författaren Anders Hanson. Där får du förutom mer kunskap även inspiration och konkret vägledning till hur du och din verksamhet ska utvecklas i salutogen riktning. Då får du veta hur du ska plantera detta tänk för att sedan kunna odla det du vill ska bli och se hur människor och verksamheter växer sig ”friskare”.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: