Ledare som håller

Ledarskapets arbetsglädje och hållbarhet
Så blev den så där varm, skön och avkopplande som man önskar sig, den här sommaren. Eller, blev den det bara delvis eller inte alls?

Efter att redan ha träffat 3 chefsgrupper efter semestern så är jag redan inne i den värld där chefer och ledare funderar över hur man ska tänka, hur man ska vara och hur man ska leda för att lyckas och ganska många fundera på hur man ska orka i ett krävande uppdrag?

Ja, de flesta chefsuppdrag ställer stora krav på sina innehavare. Ibland är villkoren inte de bästa och i vissa organisationer är det extra ensamt att vara chef. Eftersom chef och ledare är en kritisk framgångsfaktor så behöver frågorna ovan följas av bra svar. Och organisationers ledning behöver ha en klok idé och stöd för det ledarskap man vill ha.

Några begrepp jag mött i tidig augusti
Hållbart ledarskap!
Det vill vi ha, men hur får vi det? Vad beror på organisation, uppdrag, chefen själv, medarbetarskap att chefer vill och kan må bra i sin roll och stanna i den under en lagom lång tid. (När våra chefer slutar efter ett eller två år så tappar vi fart, kvalitet, pengar och rykte). För att svara på frågan om vad som är hållbart ledarskap och hur vi får till det behövs det en process över minst ett år.

Medledarskap
På ett annat ställe kom ordet medledarskap upp som rubrik i en kallelse. Bra ord, tänker jag. Alla människor i en organisation har ledaransvar. Vissa bara för sig själv, flera för sina kolleger och alla för sin verksamhet. De tankar, initiativ och förhållningssätt medarbetare har till sina kunder, sina kolleger och sin chef har avgörande betydelse för hur arbetsplatsen fungerar och verksamheten lyckas.

När jag nu skriver dessa rader funderar jag på om det är en trend. En trend att se hela sammanhangets betydelse för att chefers ledarskap ska bli framgångsrikt och hållbart. Ja det kanske är så. Många av de uppdrag vi i Hälsopromotiongruppen ska genomföra i höst involverar både chefer och arbetsgrupper. Det behövs nämligen värderingar, dialog och ett främjande synsätt för att få till förbättring. Och då behöver alla vara med. Det handlar om kulturutveckling och den kan varken delegeras eller toppstyras.

Salutogent
Salutogent är fortfarande ett ovanligt ord i den stora världen. Men något verkar ha hänt sedan i våras. Vi har nämligen aldrig i vårt 12–åriga liv som utbildningsföretag haft så många inbokade uppdrag som denna höst och det är ett salutogent tänkande som efterfrågas. Ett salutogent synsätt och förhållningssätt är något som gör radikal skillnad, har allt fler upptäckt eller hört talas om.

En go berättelse
En skolledare med tidigare erfarenhet av våra utbildningar och verktyg ringde och sa att nu är det dags i nästa sammanhang hon leder. Och så gav hon mig en go berättelse.
Hon mötte en flicka i korridoren som hade haft ett mentorsamtal med KasamDIALOGEN® (läs mer under verktyg). Ett salutogent samtal alltså, som reflekterar förmåga, intresse, resurser och annat som har värde. Tjejen som inte älskade skolan jättemycket, såg ovanligt glad ut och rektorn frågade hur läget va. ”Jag visste inte att jag mådde så bra” sa hon och ”jag har faktiskt flera bra saker i livet”. Nu hade det gått 5 år sedan det mötet i korridoren och tjejen ifråga jobbade idag på samma arbetsplats som hon praktiserat på när hon gick i gymnasiet och var nöjd och glad med det.

Vad sa denna historia? Jo jag vill tro att om man blir bemött som någon som har något viktigt och intressant så ökar chansen att man börjar se mer av det man redan har. Då minskar fokus på det man inte har, som andra har och som man tror att man måste ha för att må bra eller känna sig ok. Byte av mindset genom ett salutogent samtal helt enkelt. Ja kanske inte jätteenkelt, men faktiskt möjligt och förvånansvärt gynnsamt för välbefinnandet och för hållbarheten.

Ha en fin höst och välkommen till våra samlingar när det passar.
Anders Hanson

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: