Hur frisk är din arbetsplats?

Det går att mäta!
Det går att förklara!
Det går att påverka till det bättre!
Arbetsplatser ska fungera så att människor kan lyckas och må bra på jobbet. En frisk arbetsplats är ett ställe där detta är möjligt. Hur står det till med detta på din arbetsplats?

Har ni kanske redan lyckats skapa er önskearbetsplats där ledarskap, medarbetarskap och verksamhetsnytta är på topp?

Hälsopromotiongruppen har hjälpt många organisationer och arbetsplatser att beskriva färdvägen mot ett gemensamt mål där arbetsplatsen och verksamheten fungerar som bäst.

Kunskap om hur man gör
Det finns generell kunskap och erfarenhet om hur man förbättrar och utvecklar med fokus på välbefinnande och goda prestationer. Den kunskapen måste sedan varje organisation översätta till sitt eget sammanhang och planera sin egen väg till förbättring och framgång.

Verktyg
Hur hittar du de viktigaste friskfaktorerna på individ-, grupp- och organisationsnivå? Hur får du verklig delaktighet och engagemang hos alla berörda? Till detta behövs det både verktyg och arbetsmodeller som verkligen fokuserar på det vi vill ska bli, alltså välbefinnande och goda prestationer. Hälsopromotiongruppen AB använder ett salutogent hälsofrämjande synsätt i de metoder vi utvecklat. Med dessa kan vi beskriva friskfaktorer och stödja förbättring för arbetsgrupper, för chefer och för hela organisationer. Våra verktyg stöder ledarskap och medarbetarskap i att klargöra utgångsläget och hitta de viktigaste framgångsfaktorerna för att uppnå verklig förbättring.

Ledarskap
Ett ledarskap som skapar friska arbetsplatser kallas idag för ett Salutogent ledarskap. Många organisationer har idag insett vad ett salutogent synsätt kan bidra med när målet är att både ledare, medarbetare och verksamhet ska fungera och må bra. Den erfarenhet vi i Hälsopromotiongruppen byggt upp under 15 års tid kan hjälpa er i det salutogent främjande förbättringsarbetet:
- Att beskriva mål och färdsätt
- Att göra rätt saker som leder mot mål
- Att börja på rätt ställe

Glöm inte ohälsan
Sjuklighet och psykisk ohälsa måste man ta på allvar och minimera så gott det går. Men det blir aldrig bättre om fokus är där hela tiden. Den viktigaste frågan är: Hur blir vi och hur underhåller vi vår friska arbetsplats? Sedan är det fortfarande viktigt att åtgärda och förebygga den ohälsa och de risker man ser.

Hör av dig så berättar vi mer!

Mvh Staffan Wåhleman,
telefon 0322 - 63 70 00 eller maila till staffan@halsopromotiongruppen.se ››

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: