Äntligen här

Som vi har längtat
Nu är den salutogena kulturen här!
Den 18 mars packade vi upp vår nya bok ’’Salutogen Kultur - från värdegrund till verksamhetsnytta’’. Den finns nu i vår butik och även på Bokus och andra webbutiker. Vi gör en rivstart där just nu ca 300 böcker som beställts i förväg skickas iväg med posten.

Det behövs ett salutogent tänkande
Förväntningarna på boken är stora både hos oss i Hälsopromotiongruppen och alla de vi haft kontakt med ute i landet. Det finns helt klart ett behov av mer kunskap och fler exempel på hur vi kan skapa hälsosamma arbetsplatser och verksamheter. Varje dag kommer det nya inslag i media som signalerar att de utmaningar vi möter i dagens samhälle, arbetsliv och skola inte går att lösa med de gamla och problemfokuserade strategier som varit vanligast. Den lydnadskultur som byggde landet behöver ersättas med ansvarskulturen där människors ambitioner och upplevelse av mening är det som styr. Det behövs ett salutogent tänkande.

Slumrande potential
Hälsopromotiongruppen har över 15 års erfarenhet av salutogent ledarskap och hur detta kan utvecklas i olika sammanhang. Därför vågar vi tro att den bok Anders nu skrivit blir ytterligare ett viktigt steg på vägen för att sprida detta förhoppningsfulla och uppskattande sätt att leda, organisera och utveckla företag och verksamheter. Det är extra spännande att Anders valt begreppet kultur som titel på boken. Alla vet att organiserad verksamhet består av både struktur och kultur. Struktur är de flesta organisationer både medvetna om och duktiga på. Men det är inte i alla sammanhang man har en bra förståelse och en medveten strategi för att skapa en framgångsrik kultur. Här tror vi att det finns en slumrande potential att upptäcka och utveckla.

Vi tror därför att denna bok kan bli ett viktigt bidrag i diskussionen om hur vi kan skapa arbetsplatser och sammanhang där människor kan må bra och prestera bra.

Hör av dig till oss när du vill dela dina frågor och tankar om den salutogena kulturen i ditt sammanhang.

av Staffan Wåhleman

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: