Alla spelar roll

Den goda arbetsplatsen -
Där alla spelar roll!
En chef kan inte själv fixa varken den goda arbetsplatsen eller den framgångsrika verksamheten. Alla som finns på en arbetsplats spelar roll och alla påverkar resultatet.

Att spela roll handlar om två saker. Arbetet ska bli gjort och man ska bidra till att arbetsplatsen är ett trevligt ställe att vara på.

Medarbetarskap
Duktiga chefer och ledare är jätteviktigt för att en arbetsplats ska fungera. Ledarskap är ju att skapa förutsättningar för andras arbete. Men om det ska bli bra så måste ledare vara i ständig dialog och samspel med medarbetare. Organisationer och människor kan inte fungera på annat sätt idag. Det är i detta samspel som förutsättningar för ett bra arbete och en god arbetsplats skapas. Därför blir gott medarbetarskap en väldigt viktig och intressant fråga. En anställd som inte vill detta är förmodligen inte medskapande i särskilt stor utsträckning.

Professionell på två sätt
En del organisationer har inte ens ett genomtänkt program för att träna och stötta sina chefer. Då är det där man behöver göra en plan först. Det är förmodligen ännu fler organisationer som behöver planera för utbildning och utveckling av gott medarbetarskap. För 20 år sedan medverkade jag i en organisation som bestämde sig för att ledarskap ska vara ett professionellt område i sig. Man ska kunna meritera sig och bli duktigare som chef och ledare. Det ledde till att det blev lättare för till exempel sjuksköterskor att bli chefer över läkare.

Medarbetare som proffs
Att vara professionell som medarbetare borde vara lika självklart. Det är en medarbetare som på ett kompetent och engagerat sätt utför sitt arbete på ett professionellt sätt och samtidigt bidrar till arbetsplatsens kultur och sociala funktion.

Hur gör du?
Sitter du i ledningen eller är du ledare i verksamheten?
Hur tänker ni hos er när det gäller medarbetarskap. Kanske ni har ambitionen att det ska vara ett salutogent medarbetarskap. Nu har vi flera goda exempel på hur den sortens utvecklings- och förbättringsarbete leder till att det blir mer möjligt att både må bra och lyckas i sitt arbete.

Gallup
Ett undersökningsföretag ville ta reda på hur många medarbetare som är engagerade i sitt arbete. Svaret man fick var deprimerande, inte ens 20 procent var det fullt ut. Resten var lojala men oengagerade och en viss andel rent av motarbetande. Statistik är osäkert om man vill förstå sitt eget sammanhang. Men det finns flera signaler idag som pekar på att vi måste tänka annorlunda för att skapa goda arbetsplatser där människor vill vara, där man kan må bra och lyckas med det som är viktigt.

Alingsås den 17 februari 2016.

av Anders Hanson

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: