Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen inom arbetsmarknadsområde Huddinge och Södertälje med Botkyrka, Huddinge och Södertälje kommuner genomförde två projekt för att utveckla dialogen och introduktionen med nyanlända invandrare. Svenska Hälsopromotion Gruppen utbildade i Salutogent ledarskap och i verktyget kasamDIALOGEN® – 30.
Directa och Diversa var två separata projekt men hade samma grund. Idén till projektet föddes 2009, genomförandet startade i augusti 2010 och projekten avslutades 31 dec. 2012. I projektet samarbetade Arbetsförmedlingen inom arbetsmarknadsområde Huddinge och Södertälje med Botkyrka, Huddinge och Södertälje kommuner.

I kommunerna involverades framförallt de verksamheter som tidigare bedrivit introduktionsverksamhet för nyanlända invandrare. Syftet med Directa och Diversa handlade om att utöka och använda personalens kompetens för att utveckla en bättre service – ett metodutvecklingsprojekt som skulle fungera som en verktygsfabrik med uppdrag att utveckla, prova och sprida framgångsrika arbetssätt.

KasamDIALOGEN® – 30 Ett av de verktyg projektet valde var kasamDIALOGEN® – 30, där syftet var att använda detta som ett praktiskt arbetssätt utifrån ett salutogent synsätt och förhållningssätt. Detta skulle också ge en djupare förståelse för effekterna av det salutogena synsättet och tillämpning av detsamma. Detta för att säkerställa god kvalitet och behållning av ett främjande arbetssätt inom organisationen.

Två utbildningsgrupper med totalt 40 personer utbildades.
Ansvarig från Svenska Hälsopromotiongruppen var Peter Lindberg.
För frågor kontakta honom på tel 0322 – 63 70 00 eller peter@halsopromotiongruppen.se ››

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: