Viktigare än vanligt!

Så skönt det var att ha semester men även en go känsla att börja jobba igen. Det är väl en inställning de flesta av oss har, antar jag?
Någon kan känna mindre längtan till jobbet och kanske rentav obehag inför sitt arbete. Vad ska man i så fall göra åt det?......

Att vara behövd
Att vara behövd, efterfrågad och ibland uppskattad är hälsofrämjande för alla människor. Då måste vi hitta kopplingen mellan något av värde som behöver göras och någon som har kompetens och motivation att göra det. Det arbete man gör kan inte vara värdelöst eller meningslöst. Det måste ha ett värde på något sätt, helst också för någon eller något större än min egen ekonomi.

Upplevelse av meningsfullhet blir alltså väldigt central när vi talar om arbetets roll i våra liv. Med arbetet kan följa många viktiga värden som trygghet, självkänsla, identitet. Att vara någon är nog det viktigaste vi har för oss att försöka uppnå. För när vi upplever att vi är någon så har vi också ett värde i våra egna ögon. När vi förstår vårt eget värde så blir det också lättare att se värdet i andra omkring oss.

Arbetsgruppen som ett forum för detta sociala värdeskapande kan aldrig underskattas. Därför måste vi fortsätta enträget att föra ut idén om ett salutogent det vill säga värdeskapande synsätt. När ledarskap och medarbetarskap väljer en sådan inriktning så kommer det att förbättra och förändra livsvillkoren för många.

Vi i Svenska Hälsopromotion Gruppen har väl aldrig varit så övertygade och inspirerade i denna ambition som nu. Det salutogena är viktigare än vanligt.

Väl mött framöver!
Anne, Johanna, Peter, Staffan, Anders

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

    Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

    Ditt namn*:

    Din e-postadress *: