Specialerbjudande - Salutogent Ledarskap på Pilgrimens vis! (3,5 dag)

Salutogent Ledarskap på Pilgrimens vis! - 30 sep - 4 okt 2019
För ledare som uppskattar fjällvärlden som miljö för återhämtning, reflektion & lärande


Det salutogena ledarskapet sätter riktningen mot det vi vill uppnå och samtidigt uppskatta och ta till vara varje människas värde och förmåga. Salutogent ledarskap präglas därför av att vara intresserad, förväntansfull och uppskattande mot den du möter och det sammanhang du verkar inom.

Med känslan av sammanhang som tanke- och handlingsmodell får ditt ledarskap och livshållning en mer främjande riktning. Ett ledarskap och förhållningssätt som i slutändan stärker hållbarheten för dig själv och dem du möter i ditt ledarskap.

Denna utbildning vänder sig till chefer & ledare som är intresserade av ett hållbart självledarskap och hur man bygger en kultur som är bra för både arbetsglädjen och verksamhetsnyttan.
Dessa dagar ska vi levandegöra ett värdebaserat ledarskap där tilliten till människan och livet skapar den mening som får oss att kunna, vilja och orka vara ledare.

Med vildmarken som rum och Pilgrimens nyckelord som vägledning får dessa utbildningsdagar de bästa förutsättningar för återhämtning reflektion och lärande.

PILGRIMENS NYCKELORD VÄGLEDER
”I vår tillvaro finns en allt större trötthet över materiella krav, ljudbrus, tidsbrist, splittring och att ständigt vara tillgänglig. Pilgrimmens sju nyckelord beskriver nutidsmänniskans längtan och behov av inre frid.”

Frihet - Känslan att ge sig ut på en vandring är obeskrivlig. Kasta en blick över axeln och känn efter. Du är fri.

Enkelhet – Vad behöver vi egentligen för att leva väl? Inte så mycket som vi tror. När du vandrar behöver du inte ha 25kg på ryggen, det räcker med några få. Vad vill du ha med på din vandring?

Bekymmerslöshet – Det handlar om förmågan att vara närvarande i det som sker och förnöjsam med det som finns. Det är en underbar befrielse att leva i nuet.

Tystnad – Den ordlösa gemenskapen talar ofta mer än tusen ord och svetsar samman människor på ett förunderligt sätt. Det är välsignat att umgås utan krav på att ständigt vara intressant.

Långsamhet – Stoppa världen jag vill hoppa av! När tempot blir för högt finns ingen tid för eftertanke. Unna dig den stilla lunken i hjärtats takt.

Delande – Att dela ett ord eller två gör det lättare att gå. I ett samhälle där jaget har blivit det stora livsprojektet verkar vi inte alltid ha ork eller lust att ta del av andra människor. Att då dela ett ord med den som går bredvid kan kännas befriande.

Andlighet – Det finns något bortom bergen. Kroppen och själen brukar få sin näring, men hur är det med den andliga näringen? Öppna ditt hjärta inför din fortsatta vandring ut i världen. Kanske kommer det ett andligt SMS när du minst anar.

UTBILDNINGENS INNEHÅLL OCH UPPLÄGG
Kunskapsgrunden hämtas i boken Salutogent ledarskap – för hälsosam framgång av Anders Hanson.
Under kursen varvas kortare vandringsetapper och reflekterande samtal utomhus med teorigenomgångar och andra praktiska pedagogiska aktiviteter inomhus.

DAG 1 – Frihet
• Vi samlas vid lägerelden när ni anländer. Vi ska ut på en vandring och du är fri.
• Pilgrimens 7 nyckelord som vägledning för ett salutogent förhållningssätt
•Avslutar kvällen med gemensam middag.

DAG 2 – Enkelhet & Bekymmerlöshet
• Vad händer när det salutogena synsättet får forma ledarskap och livet i stort?
• Vad gör liv & arbete meningsfullt, begripligt & hanterbart

DAG 3 – Tystnad & Långsamhet
• Värderingar och förhållningssätt, vägen mot tillit
• Utomhusmiljön, en plats för återhämtning & lärande

DAG 4 – Delande & Andlighet
• Livsresan ett sätt att mötas.
• Dialogen som utvecklingsprocess och en väg till personlig insikt
•Ta en minut, att tänka efter och berätta
•KasamDIALOGEN® som ett verktyg för individen, gruppen och organisationens utveckling.

DAG 5 – Reflektion
(Förmiddagen innan avfärd)
• Vad tar jag med mig hem? Hur blir detta tillämpbart i min vardag?


Peter Lindberg - Kursvärd
Peter är utbildare i Hälsopromotiongruppen med mer än 15 år erfarenhet som utbildare och handledare inom hälsa och grupputveckling. Han har även gedigen erfarenhet som frilufts- & äventyrsguide i fjällvärlden.

Anders Hanson - Reflektionsledare
Anders är författare och utbildare i Hälsopromotiongruppen där han under åren gett ut flera böcker som har sin utgångspunkt i den salutogena idén.

Sten Danielsson - Pilgrimsguide
Sten (ägare av Pilgrimshotellet) började pilgrimsvandra 1995 då han bland annat vandrade en månad i Tibet över Himalaya till Indien på egen hand. Det har även blivit vandringar i Indonesien, Australien, Norge och Nepal.PILGRIMSHOTELLET I GÄDDEDE
Vi bor fint i fina rum på Pilgrimshotellet, pilgrimshotellet.se››, i Gäddede där de flesta rummen har sjöutsikt. Hotellet ligger längs Vildmarksvägen mitt i Frostviksfjällen.

Pilgrimshotellet är en portal till en av Skandinaviens större skyddade vildmarker. Fokus är att erbjuda naturupplevelser i världsklass, men också att ge plats för reflektioner och tankar som inte alltid får plats i vardagen.

ALEXANDER NILSSON - KOCK
På Pilgrimshotellet äter du också god och vällagad mat lagad av stjärnkocken Alexander Nilson.
Alexander vars första besök på hotellet var i TV programmet ”Kniven mot strupen”, 2012. Han lagar god a la carte med tillgång till både nyfångad fisk och lokal mat från fjällvärlden.

Ledorden är; ekologiskt, närproducerat, rättvisemärkt, med omtanke om miljö och natur.Pris 13.885 :- exkl. moms
I kursavgiften ingår 3,5 dagars utbildning, helpension för fyra nätter, transporter som ingår i kursen, boken Salutogent ledarskap – för hälsosam framgång, samtalskortleken KasamDIALOGEN – Salutogena samtal.

Resan till och från Gäddede ordnas och bekostas av deltagaren. Transport kan ordnas av Pilgrimshotellet från Östersund vid behov mot en kostnad av 500 kr/pers.

Anmälan
Anmäl dig via vårt anmälningsformulär - Klicka här››
Du kan även ringa 0322–63 70 00 för anmälan.
Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

Prenumerera på
nyhetsbrevet Salut
Du kan anmäla dig till en prenumeration
på vårt nyhetsbrev Salut, helt kostnadsfritt.
Fyll bara i uppgifterna nedan:

Ja, jag prenumererar gärna på Salut!

Ditt namn*:

Din e-postadress *: